E-postignatur: Best practice för 2023

E-postsignatur: Best practice för 2023

Att ha en välutformad e-postsignatur är viktigt för att ge dina kontakter den information de behöver för att komma i kontakt med dig. Men det säger också något om vem du är som individ eller varumärke. Trots att sociala medier är populära, är email fortfarande ett viktigt verktyg för både personligt och professionellt bruk. För att hjälpa dig med att skapa en effektiv email signatur har vi sammanställt 15 tips att följa.

Innehållsförteckning

Skapa två email signaturer

Numera räcker det inte med en enda e-postsignatur. Det har blivit allt vanligare att ha en signatur för utgående mail och en annan för svar eller vidarebefordran. Den första signatur du skapar bör inkludera all nödvändig kontaktinformation, logotyper, banners osv. Men när du svarar på eller vidarebefordrar ett mail behöver du inte inkludera samma information. Istället kan en enklare signatur med grundläggande kontaktinformation vara tillräckligt. Detta gör att din signatur blir mindre distraherande för mottagaren.

Ge tillräckligt med kontaktinformation

När du skapar din e-postsignatur är det viktigt att inte överbelasta den med onödig information. Försök inkludera endast grundläggande information såsom ditt för- och efternamn, befattning, företag och telefonnummer. Du kan också inkludera företagets webbplats och sociala medier, men undvik att inkludera din e-postadress eftersom den redan finns högst upp i mailet. Genom att ge tillräckligt med kontaktinformation blir det enklare för dina kontakter att komma i kontakt med dig.

Lägg till en bild/foto

Att inkludera en bild av dig själv i din e-postsignatur kan öka konverteringsgraden. Det är dock viktigt att använda en professionell bild som är tydlig och inte distraherande. En enkel bakgrund och tydlig kontrast mellan ditt ansikte och bakgrunden är viktigt. Kom också ihåg att klä dig professionellt och le mot kameran. Genom att inkludera en bild av dig själv skapar du en personlig touch och låter dina kontakter känna sig mer bekanta med dig.

Håll logotyper/banners relativt små

Det är fullt acceptabelt att inkludera företagets logotyp eller en banner i din e-postsignatur för att stärka ditt varumärke. Men se till att logotyperna och banner blir relativt små så att de inte tar för mycket plats i mailet. Stora bilder kan göra att mailet blir stort i storlek, vilket kan vara besvärligt för mottagaren. Håll logotyperna och banner små och placera dem till vänster i signatur för att fånga mottagarens uppmärksamhet. På så sätt skapar du en balanserad och professionell signatur.

Ge en handlingsuppmaning för att öka konverteringar

En handlingsuppmaning i din e-postsignatur kan vara ett kraftfullt verktyg för att öka konverteringarna. Genom att ge dina kontakter något att göra när de tar emot ditt mail kan du öka engagemanget och driva trafik till din webbplats eller onlinebutik. Det kan vara allt från att länka till en artikel eller inbjudan att anmäla sig till en blogg. Genom att använda en handlingsuppmaning i din e-postsignatur kan du göra dina dagliga kommunikationer till en del av din marknadsföring.

Länka till dina sociala medier

Genom att inkludera länkar till dina sociala medieprofiler i din e-postsignatur kan du bygga upp din följarskara och öka din närvaro på sociala medier. När dina kontakter ser dessa länkar blir de mer benägna att följa dig på sociala medier. Enligt en studie ökade Unilevers följarskara på LinkedIn med 195 000 på bara tio månader efter att de lade till LinkedIn-följknappar i sina e-postsignatur. Så se till att inkludera länkar till dina sociala medier för att bygga upp din följarskara.

Använd det som en möjlighet att be om feedback

Att få positiva recensioner och feedback från dina kunder är viktigt för att bygga upp ditt varumärkes rykte. Genom att inkludera en länk till din recensionssida i din e-postsignatur kan du uppmuntra dina kontakter att lämna feedback. Det är viktigt att ha tillräckligt med recensioner för att skapa trovärdighet och förtroende hos dina potentiella kunder. Så använd din e-postsignatur som en möjlighet att be om feedback och bygga upp ditt varumärkes rykte.

Håll designen konsekvent med varumärket

En konsekvent design är viktig för att bygga upp ett starkt varumärke. Genom att använda samma färger, typsnitt och design i din e-postsignatur som i övriga marknadsföringsmaterial kan du skapa en enhetlig och professionell image hos dina kontakter. Om ditt företag har varumärkesriktlinjer bör du använda dessa för att skapa din e-postsignatur. Tänk också på att inte överdriva med färger och designelement för att undvika att det blir rörigt eller distraherande.

Använd det som en möjlighet att visa upp dina framgångar

Det finns inget fel i att använda din e-postsignatur för att visa upp eventuella utmärkelser eller certifikat som du eller ditt företag har erhållit. Detta kan hjälpa till att stärka din auktoritet och trovärdighet hos dina kontakter. Se till att de logotyper eller certifikat du väljer är relevanta för dina dagliga mailkonversationer och att de inte tar upp för mycket plats i mailet. Genom att visa upp dina framgångar i din e-postsignatur kan du skapa ett gott intryck hos dina kontakter.

Undvik inspirerande citat

Att inkludera citat i din e-postsignatur kan vara riskabelt. Citatet kan uppfattas olika av olika personer och det finns alltid en risk att det kan vara stötande eller irrelevant för mottagaren. Ditt mål med e-postsignatur är att skapa en professionell och pålitlig image, och att inkludera citat kan göra motsatsen. Fokusera istället på att ge relevant information och skapa en ren och tydlig design.

Dubbelkolla din signatur innan du sparar den

Innan du sparar din e-postsignatur är det viktigt att dubbelkolla allt för att undvika fel eller missar. Se till att din signatur är optimerad för mobila enheter eftersom dina kontakter kan öppna ditt mail från olika enheter. Testa hur din signatur ser ut på olika enheter, inklusive datorer, smartphones och surfplattor. Se också till att alla länkar och handlingsuppmaningar leder till rätt destination. Skicka ett testmail till dig själv för att se hur din signatur ser ut för mottagaren. Dubbelkolla att innehållet är balanserat och att all information är korrekt innan du skickar ditt första mail med din nya signatur.

Använd socialt bevis

Socialt bevis är en kraftfull metod för att öka förtroendet hos dina kontakter. Genom att nämna eventuella utmärkelser eller rekommendationer du har fått kan du visa att du är pålitlig och att andra människor har godkänt dig. Det är lättare för dina kontakter att tro på ord från en tredje part än från dig själv. Så använd gärna socialt bevis i din e-postsignatur för att öka din trovärdighet.

Använd mer än en signatur

Vem sa att du bara kan ha en signatur? Du kan skapa flera olika signaturer beroende på din målgrupp. Om du till exempel äger både ett webbföretag och en trädgårdstjänst kan du skapa olika signaturer som passar för varje målgrupp. Det är viktigt att anpassa din signatur efter din målgrupp för att skapa en personlig touch och förbättra din kommunikation med dem.

Testa och justera

Ett av de bästa sätten att förbättra din e-postsignatur är att testa och justera den. Testa olika versioner av din signatur för att se vilken som ger bäst resultat och engagemang från dina kontakter. Det kan vara bra att testa olika handlingsuppmaningar eller designelement för att se vilken som fungerar bäst för att nå dina mål. Genom att testa och justera din signatur kan du optimera den för att få bästa möjliga resultat.

Dubbelkolla allt

Slutligen, en universell bästa praxis för e-postsignaturen är att alltid dubbelkolla allt innan du skickar ditt mail. Se till att all kontaktinformation, länkar och annan relevant information är korrekt. Läs igenom mailet för att undvika stavfel eller grammatiska fel som kan ge ett oprofessionellt intryck. Det sista du vill är att mottagaren inte kan nå dig på grund av felaktig information i din e-postsignatur. Så dubbelkolla allt innan du skickar iväg ditt mail.

Avslutningsvis

En välutformad e-postsignatur är en viktig del av din professionella kommunikation. Det är inte bara ett sätt att ge dina kontakter den information de behöver för att nå dig, utan det kan också vara en kraftfull marknadsföringskanal för ditt företag. Genom att följa dessa bästa praxis för e-postsignaturen kan du skapa en imponerande och effektiv signatur som ger ett professionellt intryck och hjälper dig att nå dina mål. Så se till att ge din e-postsignatur den uppmärksamhet den förtjänar och dra nytta av dess potential som marknadsföringsverktyg.

Skaffa en företagsmail utan krångel

Vi hjälper dig att komma igång kostnadsfritt.
Noll underhåll 👍