Mailadresser för en professionell företagsmail

Förslag på mailadresser för en unik och professionell företagsmail

Det kan vara svårt att komma på bra idéer till din företagsmail. Du vill ha en modern mailadress som speglar din personlighet eller ditt företag, men ofta finns det du vill ha inte tillgängligt.

Innehållsförteckning

Metoder för kreativa mailadresser

Även om du redan har några bra idéer till din företagsmail, kan du här nedan hitta hur du väljer den bästa kombinationen för din nya mailadress. Välj en adress som är:

 • Lätt att komma ihåg: Om ditt namn inte är tillgängligt kan det vara lätt att tänka att du kan lägga till en siffera, t.ex. dittnamn82. Låt dig inte frestas! I värsta fall finner en potentiell kund att det är för svårt att kontakta dig och går till någon annan i stället.
 • Lätt att uttala: Detta kan verka kontraintuitivt, eftersom en mailadress vanligtvis är något vi skriver, inte något vi säger. Utom när du måste berätta din mailadress för någon i telefon. Här är det viktigt att personen i andra änden kan höra och stava din mailadress rätt på första försöket.
 • Lätt att stava: Tänk på alla dina kontakter som läser och skriver din mailadress på sina telefoner. Gör det lätt för dem och välj en mailadress som de inte kommer att ha svårt att stava till.
 • Ger ett bra första intryck: BärsKalle kanske är ett gulligt namn för en mailadress när du skriver till vänner, men det är inte nödvändigtvis en adress som inger förtroende i ditt arbete. När du skapar en företagsmail, ta dig tid att välja ett namn som ger ett professionellt intryck.

Kreativa mailadresser som fortfarande är tillgängliga

Det kan ibland vara svårt att hitta bra idéer för mailadresser som fortfarande är tillgängliga. Kanske har du en kreativ idé, men ditt favoritnamn är redan upptaget. Detta gäller särskilt om du har ett allmänt använt namn, som Erik Eriksson, eller om du arbetar i en populär bransch. Men svårt betyder inte omöjligt! Prova några av dessa exempel på mailadresser för att hitta tillgängliga namnkombinationer :

 • Använd första bokstaven i ditt förnamn tillsammans med ditt fullständiga efternamn, t.ex. k.svensson.
 • Inkludera ditt mellannamn, t.ex. karl.stefan.svensson.
 • Använd ett smeknamn plus ditt efternamn, t.ex. kalle.svensson.
 • Byt ordföljd, t.ex. svensson.karl.
 • Inkludera specialtecken, t.ex. ”.” eller ”-” eller ”_”.

Idéer för en professionell företagsmail

Du kanske har tänkt ut en extremt originell och tydlig mailadress för din personliga e-post. Och det är sant att kreativa mailadresser vanligtvis är mycket mer minnesvärda än generiska namn. Men det finns också tillfällen då du bör överväga mer konventionella namnidéer för mailadresser, till exempel när det handlar om ditt företag och om att bygga upp en företagsimage. Här är sex regler som du kan ha i åtanke när du överväger namnförslag till din företagsmail.

 • Använd alltid ett användarnamn eller en domän som återspeglar ditt företag – det ser mer professionellt ut och visar dina kunder exakt vad du är för något.
 • Använd aldrig fåniga smeknamn eller nummer – det drar ner på den professionella image som du försöker presentera.
 • Håll dig till ett standardformat som är snyggt och lätt att komma ihåg – i slutändan vill du vara både minnesvärd och igenkännbar för dina kunder.
 • När det gäller domännamn för företag så ger det generiska domännamnet från en gratismail inte ett särskilt professionellt intryck. Ett unikt domännamn, som @dittföretag.se, är mycket mer minnesvärt.
 • Om du är frilansare eller småföretagare bör du överväga alternativ att sätta framför @ i domännamnet. Du behöver inte alltid använda ditt namn – du kan välja info@, hej@, support@, kontakt@ osv. I kombination med ett professionellt domännamn som dittföretag.se blir resultatet en professionell mailadress som är lätt för kunderna att komma ihåg.

Skaffa en företagsmail utan krångel

Vi hjälper dig att komma igång kostnadsfritt.
Noll underhåll 👍